Ja, dit kan zeker. Ook bij stadverwarming is installatie van een waterontharder mogelijk. Maar controleert u wel eerst onderstaande om te bepalen hoe een AquaCell combineert met de stadsverwarming. Belangrijkste vraag voor u als consument om in het oog te houden daarbij: wat is het rendement van deze combinatie in uw geval?
Er zijn namelijk twee soorten van deze vorm van verwarming.
Dit werkt volgens het principe van warmtewisseling. Warm (stads)water wordt aangevoerd en draagt deze warmte via een warmtewisselaar indirect over aan uw eigen (koude) water.
In deze situatie zal een AquaCell dus zowel het warme als het koude water ontharden.
Hierbij komen er twee (warm) waterleidingen uw huis binnen en de reguliere (koud) waterleiding. De warme leidingen voeden uw centrale verwarming, en alle tappunten in de woning. Het water wordt pas bij het tappunt gemengd.
In deze situatie kunnen we alleen uw koude water geheel ontharden. Dit zal de totale hardheid van het gemengde water wel substantieel verlagen aangezien er meer koud dan warm water wordt gebruikt bij het mengen. De vaatwasser en de wasmachine gebruiken overigens ook koud water om dit vervolgens zelf op te warmen.
Wilt u controleren welke soort stadsverwarming u gebruikt? Draai dan de kraan van de watermeter volledig dicht. Kunt u vervolgens nog steeds warm water tappen?
Dan maakt u gebruik van een collectieve stadsverwarming.
Producten
Klantenservice
Overig
AquaCell is een product van Aquacombi