Hans de Vries is een kritische consument, hij houdt van mooie spullen, maar hij kijkt goed naar de verhouding tussen prijs en prestatie. Toen hij en zijn vrouw wisten dat ze een installatie voor waterontharding wilden, nam hij de tijd om rond te kijken, te vergelijken en zaken door te rekenen. Aan het eind van die sommetjes was het helder; ze zouden de AquaCell gaan kopen.
Hans de Vries Houten (Utrecht)
Dat is nu een jaar geleden. En het hele gezin is dik tevreden met het besluit van toen. "Mijn zoon vult zijn waterflesje aan de keukenkraan voor hij naar zijn vrienden gaat. Niet uit zuinigheid, maar omdat hij dit nu het lekkerste water vindt".
De familie De Vries woont in Houten en daar is het water heel kalkrijk. Uitgedrukt in een hardheidsgetal: 12,5 dH en dat betekent "erg hard".* "Dat wisten we", zegt Hans de Vries. "Je kon het zien aan de witte aanslag en we zijn ervan overtuigd dat onze cv-installatie eraan kapot is gegaan. Op een zeker moment waren we het zat. We beseften dat het anders kan; een zus van me kocht een huis met zo'n installatie erin, en bij het fitness centrum waar ik kom hebben ze er ook een. Héérlijk water!"
Er zou dus een onthardingsinstallatie worden aangeschaft. Maar Hans de Vries gaat niet over één nacht ijs. Hij bladerde in folders, speurde op internet en vroeg tenslotte bij een aantal leveranciers meer informatie aan. "Er bleven voor mij drie serieuze bedrijven over. De rest is meer van hetzelfde met net even een andere sticker erop".
De Vries wist dat hij voor het systeem moest kiezen van een harskern met ionenwisseling. "Ik kom uit de civiele techniek en ik ken dit proces wel. Nu ging het erom welke leverancier het beste aanbod had. Ik ben alleen verder gegaan met de bedrijven die de moeite wilden nemen om langs te komen en een demonstratie te geven. Volgens mij konden ze alledrie wel leveren wat ze beloofden, maar de presentatie van Mathijs Dijkstra kwam het prettigst over; het "klikte" meteen. Maar een sympathieke verkoper is niet doorslaggevend". Hans de Vries maakte een vergelijking. "Hoe lang gaan de verschillende apparaten mee? Wat is de aanschafprijs, wat kost het jaarlijks onderhoud? Kortom; wat is het plaatje na tien jaar? Er bleven twee aanbieders over". Dat maakt de juiste waterontharder kiezen al een stuk makkelijker.
"Ik was ervan uitgegaan dat het apparaat in de garage geplaatst moest worden; er zouden dus extra aan- en afvoerleidingen moeten worden aangelegd. Maar toen Dijkstra langs kwam, zei hij "Laat me uw meterkast eens zien". En daar bleek de AquaCell precies in te passen! Hij is inderdaad beduidend kleiner dan de andere systemen".
"Zo is de keus dus op de AquaCell gevallen; niet de goedkoopste in aanschaf, wel de meest economische op termijn en vooral ook de simpelste om te plaatsen". Geen moment spijt hebben ze gehad, de familie De Vries uit Houten. "Wat een comfort! Een puberende zoon en een puberende dochter kun je achterna blíjven lopen door de badkamer, want die "vergeten" altijd om de douchecabine en de kraan droog te maken. Maar dat hoeft nu niet meer. En de waterkoker en het koffiezetapparaat blijven ook gewoon schoon".
"Het is zelfs zo dat de aanslag van vroeger nu langzamerhand loskomt. Ik merkte dat 't eerst na een weekje vakantie; er kwam bruin water uit de spoelbak van de wc. En nu kan ik zelfs met een simpel verfhoutje kalk van de rand van de douchewand afschuiven!"
* Een hardheid van 12,5 hoort bij de op één na hoogste categorie. De meest extreme waterhardheid in Nederland komt in Gelderse gemeenten voor en ligt rond de 15. Boven een hardheid van 5 wordt waterontharding voor waterverwerkende apparatuur als vaatwassers aangeraden.
Een referentie aanvragen in uw regio? Bel naar 088 - 98 99 100.
De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!
Bereken uw prijsProducten
Klantenservice
Overig
AquaCell is een product van Aquacombi